Alt du lurer på innen hudpleie

Er du usikker på hvordan du kan oppnå en glødende hud, eller hvordan du unngår fine linjer? Og hvordan får man egentlig gamle kvisearr til å forsvinne? Vi har snakket med Skincitys hudterapeut og her er svarene. Psst! Eksklusiv rabatt til alle ELLE-lesere.

Publisert Sist oppdatert

Få svar på dine hudpleiespørsmål!

Vi i ELLE er ekte hudpleiejunkies og elsker å teste ut nye produkter og beautytrender. Men ofte møter vi på hudpleiespørsmål vi rett og slett ikke vet svaret på, så derfor inviterte vi våre Instagram-følgere til å sende inn sine hudpleiespørsmål, slik at vi kunne få Skincity.no sin hudterapeut Sunniva til å gi sine ekspertsvar!

Psssst: Og, akkurat nå får du som ELLE leser 20% på Skincity.no med koden ELLE20!

Mer enn en nettbutikk

Skincity.no skiller seg fra andre nettbutikker som selger hudpleie på nett, i tillegg til at de har et enormt sortiment av spennende merker som kan være vanskelig å få tak i andre steder, så tilbyr de kostnadsfri rådgivning med erfarne hudterapeuter – helt gratis!

Du kan snakke med hudterapeutene via telefon, chat eller på e-post, og du velger helt selv. På denne måten kan du raskt få svar på enkle spørsmål, eller få hjelp til å finne en hudpleierutine som passer perfekt for akkurat deg, din hud og dine behov!

Se hudterapeuten Sunnivas svar på spørsmålene fra ELLEs følgere nedenfor – kanskje får du svar på noe du alltid har lurt på?

Hvordan kan jeg få frem en fin glød?

Glød er noe de aller fleste drømmer om!

Sannheten er at det ikke finnes et «quick-fix»-produkt som umiddelbart gir deg en glødende hud.

For å få frem en sunn, naturlig glød må man ha en hudpleierutine som passer sin egen hud, som sørger for tilstrekkelig eksfoliering og nok fuktighet.

Når riktig hudpleieregime er på plass opplever de fleste at huden får et sunnere utseende, og en naturlig glød. Så kan man alltid heller legge til en liten glød-boost iblant, som en ekstra effektiv peeling som Green Apple Peel fra Juice Beauty eller påføre en ekstra glødgivende BB-cream, som Glow Time fra Jane Iredale

Jeg har masse kviser i ansiktet – hvordan kan jeg behandle dette?

Dersom man har mye kviser eller urenheter i ansiktet, bør man alltid starte med å finne en mild og pleiende hudpleierutine som passer din hud. Start gjerne med en mild rens, og tilfør nok fuktighet.Legg gjerne til den mildt eksfolierende syren salisylsyre (BHA), som er kjent for sin gode effekt på kviser og hudormer. Salisylsyre er fettløselig, og syren kan derfor trenge ned i porene og løse opp i talg, i tillegg til at den har en beroligende effekt på betente kviser.

Salisylsyre finnes i mange hudpleieprodukter, så finn en variant som passer deg!

Prøv for eksempel en leave on-eksfoliering som 2% BHA Lotion fra Paula’s Choice, som du påfører etter rens, smarte pads dynket i salisylsyre som Blemish Control Pads fra Medik8, eller en gele, som Lite Lytic TX fra Epionce eller Pure Clarifying Moist fra Akademikliniken

Smarte produkter for deg med kviser!

Har dere tips på serum som kan forebygge fine linjer?

Det aller beste man kan gjøre for å forebygge mot fine linjer, er å beskytte huden med SPF hver dag, og å tilføre huden nok fuktighet. Legg gjerne til smarte serum som kan maksimere effekten, og som både kan forebygge mot og minimere eksisterende fine linjer.

Retinol er en superingrediens som øker cellefornyelsen, og som på denne måten behandler en ujevn hudtekstur og minimerer aldringstegn. Retinol 3TR Intense er et smart retinol-serum med squalaneolje, som både tilfører fukt, mykgjør huden og fornyer den på samme tid.

På dagtid bør du bruke C-vitamin, som C-Tetra+ Intense, for å beskytte mot frie radikaler som kan angripe huden og forårsake tegn på tidlig aldring - som fine linjer.

Legg også til et fuktserum i rutinen, som Hydr8 Intense, som holder huden fuktmettet, for å motvirke de typiske tørrhetslinjene.

Unngå de fine linjene med rett hudpleie!

Hvordan kan man behandle kvisearr?

Hvordan man behandler arr etter kviser avhenger blant annet av hvor gamle arrene er, og hvor mye sol de har blitt utsatt for. Dersom man har nye, røde eller brune arr kan man behandle de med for eksempel azelainsyre, som man finner blant annet i 10% Azelic Booster fra Paula’s Choice .

Dersom det er snakk om gamle, dypere arr bør man gå for en mer kraftfull form eksfoliering, gjerne med retinol. Clinical 1% Retinol fra Paula’s Choice gir huden en fornyende behandling i dybden, for en jevnere hudtekstur og hudtone.

Bli kvitt gamle kvisearr med syrer.

Les alle spørsmålene og svarene her!

Vi håper at du nå har lært like mye nytt som oss – men har du fortsatt noen ubesvarte spørsmål kan du enkelt kontakte Skincitys hudterapeuter her - helt kostnadsfritt!

Prøv Skincitys smarte hudtester.

Ta en gratis hudtest

Skincity.no tilbyr smarte hudtester som du enkelt kan ta hjemme i sofaen eller på bussen til jobb! Du svarer raskt og enkelt på spørsmål om din hud og dine ønsker, så vil Skincitys erfarne hudterapeuter se gjennom dine svar og skape en personlig tilpasset hudpleierutine for din hud!

Du får svar innen 3 virkedager.

Se de smarte hudtestene HER !

Akkurat nå får du som ELLE leser 20% på Skincity.no med koden ELLE20!

Powered by Labrador CMS