Sommerplaner: Alexandra Eldby

Dette skal innehaveren av OsloNowhere gjøre i sommer...

Publisert Sist oppdatert

Alexandra Eldby (30) er innehaver av OsloNowhere, et nettgalleri for kunst av unge, norske kunstnere.

Her får du vite hva hun skal i sommerferien og hva hun tar med seg i feriekofferten sin.

Pause fra hverdagen

Hva er dine favorittdestinasjoner?

Hva er ditt beste ferietips?

– I Norge er det Falkflågdalen, ikke langt fra Bodø. Kanskje verdens vakreste sted, og ikke akkurat hemmelig siden Lars Monsen har beskrevet det på samme måte. Dette området er perfekt for toppturer til for eksempel Per Karlsatind på dagen og å nyte lange kvelder med midnattssol som ikke tar slutt. I utlandet elsker jeg Biarritz. Denne lille franske byen har alt! Staselig arkitektur, surfing, spennende mat og en overraskende avslappede vibber. Napoleon pleide å feriere her.

Hva pakker du alltid med deg i kofferten?

– Vær litt spontan. Jeg prøver å ikke falle for fristelsen til å booke alle middager og å ha et fullpakket opplegg på forhånd. Utenfor høysesong liker jeg best å booke hotell for de første nettene, og så enten bli værende eller flytte på meg. De flotteste opplevelsene er ofte de man ikke har planlagt og de deiligste måltidene er ofte de man får anbefalt av de lokale.

Foretrekker du storby eller strand?

– En god bok, som «Beautiful and the damned» av F. Scott Fitzgerald, sandaler fra & Other Stories, en behagelig kjole fra Isabel Marant Étoile, SLIP-sovemaske fra Net-a-porter og Hydra Essence Beauty Mist fra Chanel.

Hvor går ferden neste gang?

– Før var det storbyferier, men i det siste har jeg blitt mer glad i strand og natur. Siden hverdagene er ganske hektiske setter jeg stadig større pris på å sone litt ut, legge bort telefonen for å lese en bok eller gå en tur helt uavbrutt.

Det beste med sommer i Norge?

– I sommer blir det veldig lokalt. Med flytting, et par nye kunstinvesteringer og nesten ny valp krysser jeg fingrene for gode temperaturer her hjemme i sommer. Vi kommer til å ta med noen venner og senke tempoet i samboerens sommerhus på Nesodden og hytta på Synnfjell.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?

– Alt! Norske jordbær, lyse kvelder og nattbad på hytta. Hvis været svikter er bading i regnet etterfulgt av kos i ulltøy foran peisen nesten like bra.

Hva inneholder den perfekte feriedagen?

– Kenya, nærmere bestemt safari i Masai Mara. Den dagen vi har solgt mye kunst på OsloNowhere vil jeg at turen går til Basecamp Explorer som tilbyr safari og glamping på en måte som etterlater seg positive fotavtrykk.

Mitt beste ferieminne:

– Sol, god tid og noe uventet.

Sommerens soundtrack:

– Da vi var i Biarritz klarte jeg å innarbeide en fin rutine der jeg dro innom en utrolig hyggelig, fransk dame og plukket opp croissant og morgenkaffe på vei ned til stranden hver morgen. Etterfulgt av late dager med nesen begravd i en bok, bare avbrutt av litt surfing når bølgene tillot det. Livet var ganske herlig da.

Antrekk:

– The Lagoons - California.

Badedrakt/bikini:

I Alexandras feriekoffert

– Linkjole, sandaler og en stråhatt.

Sovemaske fra Slip hos Net-a-porter.com, cirka kr 500

– Jeg er svak for badetøyet fra Isabel Marant, men har også funnet veldig fine badedrakter på Weekday.

Kjole fra Isabel Marant Étoile hos Net-a-porter.com, cirka kr 4.000

Solbriller fra Acne Studios, kr 2.400

The beautiful and damned, kr 149

Hydra Essence Beauty Mist fra Chanel, kr 180

Powered by Labrador CMS