Snart kommer dokumentaren om Alexander McQueen

Foto: Getty Images

Se den dramatiske traileren her!

Publisert Sist oppdatert

I juli kommer dokumentaren om avdøde Lee Alexander McQueen.

Hvis man skal dømme ut fra traileren blir dette en dramatisk film om McQueens reise fra et fattig hjem med misbruk i Stratford i London til enorm suksess som designer for sitt eget motehus: Alexander McQueen, før han tok sitt eget liv bare 40 år gammel i 2010. Det er Ian Bonhôte som har regissert filmen som sannsynligvis kommer til å bli årets motedokumentar.

ALEXANDER MCQUEEN

Karrieren til McQueen startet etter å ha kommet rett inn på det prestisjefylte masterprogrammet i design på Central Saint Martins etter å ha lært fra de aller beste skredderne på Savile Row i London. Hele masterkolleksjonen hans ble kjøpt av stylisten Isabella Blow som ble en av hans nærmeste og mentor. Blow var alvorlig psykisk syk og etter flere selvmordsforsøk døde hun etter å ha drukket ugressgift 2007.

McQueen ble en kjendisfavoritt og kultfigur i miljøet i London, og designet kostymer for artister som David Bowie, Lady Gaga og Björk. Motevisningene hans blir sett på som de mest legendariske og spektakulære i motehistorien. Under visningen av høstkolleksjonen for 2006 «Widows of Culloden» var hovedattraksjonen og avslutningen et hologram av Kate Moss i helfigur ikledd en av hans fantastiske kjoler.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=131&v=bO0Gx3E3KJA

Dokumentaren «McQueen» kommer på kino i USA 13. juni og vi håper at den også skal vises på kino i Oslo.

Les alt om vårmoten her!

Powered by Labrador CMS