En natt i Paris med Aleksandra Ørbeck-Nilssen

Foto: Åsa Tällgård.

Modell og ELLE-profil Aleksandra Ørbeck-Nilssen mener vi kaster bort altfor mye penger på ting i julen. Selv har hun helt andre planer for høytiden...

Publisert Sist oppdatert

ELLE-profil Aleksandra Ørbeck Nilssen har vært en ELLE-girl i over ett tiår og har vært på coveret av ELLE flere ganger.

I vår desemberutgave, finner du henne i moteserien "En natt i Paris", som er fotografert av Åsa Tällgård og stylet av Petra Middelthon i Paris.

Aleksandra har jobbet som modell siden hun var 14 år gammel og pendler mellom Paris, Namibia og Oslo.

Som 18-åring flyttet Aleksandra til Namibia hvor hun startet non-profit prosjektet Nanofasa, et wildlife sanctuary med ville dyr, og i sommer gikk hun Namibia på tvers - til fots.

Aleksandras juleplaner

Aleksandra har på seg kjole fra Designers Remix, belte fra Cala & Jade og sko fra Christian Louboutin. Foto: Åsa Tällgård.

Hva liker du best med desember?

–At jeg har bursdag!

Ditt beste juleminne?

–Mitt beste juleminne hjemme i Norge var de julene vi feiret med mormor. Hun er en av de flotteste og sterkeste menneskene jeg har møtt i hele mitt liv, og hver jul brakte hun historier, tradisjoner og varme inn i det som i dag egentlig bare har blitt en litt for travel tid. Mitt beste juleminne fra Namibia var da vi lekte med babyløvene på gresset med nisseluer på hodet.

Hvordan skal du feire julen i år?

–I år skal jeg feire julen med den nærmeste familien her i Norge. En rolig og nær julefrokost, skitur, gløgg, julefilmer, middag, musikk og gode samtaler.

Aleksandra har på seg kjole fra Michael Kors og sko fra Christian Louboutin. Foto: Åsa Tällgård. Bilde av Eiffeltårnet: © SETE – Tour Eiffel – illuminations "Pierre Bideau".

Hvor mange fester/middager skal du på i julen?

–Jeg kom nettopp hjem til Norge for noen dager siden etter et lengre opphold i Namibia, hvor jeg driver en løvefarm, så jeg slapp unna det mest hektiske av desember. Men det blir allikevel ca 6 eventer før jeg reiser tilbake til Paris.

Hva skal du ha på deg?

–Jeg skal ha på meg en vintage leopardprint kjole fra YSL.

Hva er ditt beste klestips når det kommer til fest?

–Don’t be afraid to stand out!

Hva er ditt beste julegavetips?

–Ikke kast bort penger på ting som bare skaper mer søppel på planeten. Gi noe du har laget selv, gi noe brukt som du ikke har bruk for lenger, bytt med hverandre, kjøp vintage, eller en gi opplevelse.

Kjole, strømpebukser og sko fra Gucci. Foto: Åsa Tällgård.

Hva ønsker du deg til jul i år?

–Jeg ønsker meg tid med familien i og med at jeg alltid er mye på reise. Og av ting så ønsker jeg meg filmruller til mitt vintage analog kamera.

Hva er favorittjulelåta di?

–O helga natt.

Favorittjulefilm?

–Reisen til julestjernen og Elf.

Team ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, torsk eller nøttestek?

–Familien min har i mange år fulgt de gamle tradisjonene der ribbe og skinkestek stod på menyen. Men vi har alle gått igjennom store kostholdsforandringer de siste årene, så nå spiser vi torsk med digg tilbehør i stedet for kjøtt på julaften.

Powered by Labrador CMS