Vi er i vinterferiemodus!

Foto: @phoebehveem/@rikkekrefting

ELLE tipser: De beste vinterferieaktivitetene!

Publisert Sist oppdatert

Har du vinterferie? Eller kunne du kanskje ønske du hadde det og vil ta deg en liten "ferie" i helgen?

Dette er våre beste vinterferie-aktiviteter. Og det trenger ikke koste skjorta å kose seg litt!

Vinterferie? Dette er våre beste tips!

1. Kaffe og en god bok

Romanen "Det er jeg som kan hjelpe deg" av Kjersti Halvorsen, kr 349(annonse).

Debutromanen til Kjersti Halvorsen, Ida tar ansvar, ble både TV-serie på Viaplay og nominert til Tarjei Vesaas debutantpris. Vi har derfor store forventninger til bok nummer to, Det er jeg som kan hjelpe deg.

"Psykologen Edvin jobber på det forfalne Kvervel-slottet, som er omgjort til rusavdeling. Eføyen vokser vilt langs murveggene, og det finnes en gammel ballsal, et tårn og endeløse korridorer og irrganger. Edvin og kona har kjøpt hus, og de skal bli foreldre for første gang. En dag ankommer André som pasient. André har tyrenakke og tatoveringer, og Edvin gjenkjenner ham straks fra barndommen. Mobberen. De to må nå forholde seg til hverandre på daglig basis. Kollegaen Signe blir Andrés behandler, og hun virvler opp ubehagelige minner om Edvins egen mor og oppveksten hans. I Andrés nærvær blir Edvin en forsvarsløs 12-åring igjen, men han kan ikke skjule seg i Slottets kriker og kroker for alltid. André er brå og uforutsigbar, og har blinket seg ut samme offer nå som da. Eller er det bare noe Edvin forestiller seg?"

Kan noe slå følelsen av å slappe av med en god bok? Være seg om du sitter i godkroken på hytta eller på en café i byen.

Er du kanskje ute etter et ekstra koselig cafébesøk nå som du har "fri"? Da kan vi anbefale Anne på Landet i Frognerparken eller Mocca på Frogner, Oslo Raw og Åpent Bakeri på Adamsstuen eller Retrolykke og Liebling på Grunerløkka.

Visste du at de har verdens beste vafler på Retrolykke?

Eller hva med brunch på en av Oslos mest trendy steder?

Psst. Pass på å alltid ha ditt favorittmagasin lett tilgjengelig! Abonner på ELLE !

2. Se Spencer på kino

Ta med deg en venninne eller to, og se den nye filmen om prinsesse Diana på kino. Denne uken er det halv pris på en rekke kinoforestillinger, blant annet Spencer.

Om filmen:

"Prinsesse Diana er på vei til nok en juleferie med kongefamilien på Sandringham slott. Hun vet at ekteskapet med Charles smuldrer. Han blir ofte sett sammen med Camilla Parker-Bowles, og Diana blir tvunget til å spille perfekt kone. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker bare beskytte sønnene sine, Harry og William. Alle kjenner den stramme kongelige julehverdagen med overdådige middager, tradisjoner og kjølig prat. Diana kan spillet. Men denne julen blir alt annerledes."

3. Unn deg et deilig restaurantbesøk

THE GOLDEN CHIMP

Heimdalsgata 37

Det sies at dumplings er det nye sushi – og ja, det er det! Vi kan få ekte craving etter maten herfra, og erklærer en ny favoritt for hver bit vi tar. Menyen oser av kreativt overskudd, men er på ingen måte klein og pretensiøs. Det er bare digg. Dette er også et av stedene som virkelig har nailet take-away gamet, men selve restauranten må faktisk oppleves!Trenger du flere tips til bra restauranter? Sjekk ut vår guide til de beste restaurantene i Oslo her!

4. Ha hjemmespa!

Duftlys fra Byredo, 650,- (annonse) / Skrubb fra Biotherm, 186,- (annonse) / Hårmaske fra Oribe, 590,-

Lite slår tente lys, stemningsfull musikk, en kopp te og hjemmespa. Og det er virkelig ikke mye som skal til!

Ta deg en lang dusj hvor du skrubber huden og ansiktet og tar en hårkur, eller unn deg et bad med en velduftende badebombe. Lakk negler, ta en ansiktsmaske eller ta deg et fotbad.Du kommer garantert til å føle deg så mye bedre etterpå!

5. Gjør en garderobedetox

Foto: @pernilleteisbaek

Om vi har litt ekstra tid eller når vi står ovenfor en ny sesong (våren er forhåpentligvis rett rundt hjørnet), så elsker vi i ELLE-redaksjonen å ha en garderobedetox hjemme.

Start med å slenge ALLE klærne på senga, og gå deretter systematisk gjennom ett og ett plagg. Ha gjerne en venninne (og/eller et glass rødvin) til å hjelpe deg. Da blir det fort enklere å kvitte seg med ting, og mindre tidkrevende å rydde tilbake alt i skapet.

Lag fine systemer for klærne dine og vipps skal du se at du kommer til å ha så mye mer orden, og ikke minst bli så mye mer kreativ med antrekkene dine fremover!

6. Besøk Munch Museet

Ta med deg en venninne, kjæresten eller familien og opplev det nye

Munch Museet.

Oslobukta bugner dessuten over av cafeer, restauranter og butikker. Hver gang vi er der, føles det litt som om vi er på ferie!

God vinterferie!

Powered by Labrador CMS