De profesjonelle: Kristine Hasle Øverby

Kristine Hasle Øverby har jobbet som advokat i 14 år. Les om hvorfor hun mener hun har drømmejobben.

Publisert Sist oppdatert
I De profesjonelle møter vi kule damer med kule karrierer. Denne gangen er det advokatfullmektig Kristine Hasle Øverby vi snakker med. Hun jobber som advokat i Wiersholm og har vært der i 14 år, helt siden hun gikk ut fra jusstudiet i 2005.
– Jeg er altså en ekte «wiersholmer», som har gått gradene fra advokatfullmektig til partner. Å bli tatt opp som partner var selvsagt en viktig milepæl, men jeg har fortsatt mange mål. Jeg skal utvikle klientporteføljen min, og må hele tiden jobbe med opplæring og teambuilding. Det er også moti­verende å få være med på å forme firmaet for framtiden.

Karrieretips

  • Vær hyggelig mot medarbeidere, klienter og motparter.
  • Senk skuldrene og gjør én oppgave av gangen.
  • La underbevisstheten jobbe for deg – hvis du sitter fast i en vanskelig problem- stilling, kan det være bedre å gå en tur eller sove på det.
  • By på deg selv–ta deg tid til å være sosial på jobb.
Kristine har det bra på jobb når hun har utfordrende oppgaver, hyggeli­ge kolleger og forbindelser.
– For at jeg skal trives i arbeidshverdagen min, er det viktig å ha rom til privatliv. Men jeg trenger faglige utfor­dringer og et arbeid jeg trives med for å være til å leve med privat.

Ambisiøs

Hun beskriver seg selv som ambisiøs.
– Jeg liker å ha innflytelse, og være med der det skjer. Man støter naturlig nok på utfordringer i arbeidslivet.
En av de største utfordringene var å bytte fagfelt etter fem år i Wi­ersholm.
– Jeg ble spurt om å steppe inn på finansiering etter at en nøkkelmedarbeider hadde sluttet. Det var utfordrende å starte på scratch igjen, men veldig lærerikt, og jeg har ikke sett meg tilbake.

Frihet i arbeidslivet

Kristine søkte seg mot advokatjobben fordi det er et utfor­drende og selvstendig yrke, forteller hun.
– Jeg har alltid likt å jobbe, men jeg er også tiltrukket av frihet i arbeidslivet. Wiersholm er i «high end» av forretningsadvokatmarkedet, noe som betyr at våre klienter for­ venter toppkvalitet og tilgjengelighet. Vi vet aldri om vi må jobbe i helger og ferier.
For å ha det bra i denne jobben, må man evne å leve med uforutsigbarheten, mener hun.
– På den andre siden har vi også stor grad av fleksibilitet ved at vi er mange som jobber sammen i team, at vi kan arbeide hjemmefra og så videre. Fordelen med et stort arbeidsmiljø som Wiersholm er at man alltid har noen å sparre med. Det er sjelden dumt å innhente råd og støtte fra kollegaer dersom man står i en krevende situasjon.

Faglig grunnlag

Faglige kvalifikasjoner er grunnlaget for alt de gjør.
– Av mer personlige egens­ kaper er evne og vilje til å ta ansvar og å drive fram prosesser viktig. Målet er å gi klientene en opplevelse av at vi får jobben gjort, med minst mulig bry for dem. Effekten av arbeidet mitt måler jeg først og fremst i tilbakemeldinger fra klienten.
Kristine synes det er tilfredsstillende å se læring og mestring hos yngre advokater på teamet. Hva er det vanskeligste i jobben din?
– Det vanskeligste med jobben er å motivere seg til å gjøre kjedelige administrative oppgaver, som timeføring og fakturering. Heldigvis ser nye digitale løsninger ut til å gjøre dette enklere.
Og det beste?
– Det beste er å vinne pitcher, og å jobbe med utfordrende oppdrag i samspillet med kolleger og klienter.

Drømmejobben

Hverdagen som transaksjonsadvokat er preget av uforutsigbarhet.
– Mange vil sikkert tenke på det som negativt, men det betyr også at det sjelden er kjedelig, og at man hele tiden er i beveg­ else og i utvikling. For min del er det det jeg liker best ved jobben, sier hun. – Det er helt sikkert ulike ting som spiller inn for å være lykkelig på jobb, men for meg er den viktig­ ste faktoren kollegaene mine. Det i kombinasjon med jobbens innhold gjør at jeg absolutt kan si at jeg har drømmejobben.
Powered by Labrador CMS