ELLE x Abate: Ekslusivt designsamarbeid

Endelig kan vi vise fram det nydelige, eksklusive sengesettet vi i ELLE har laget i sam­arbeid med norske Abate.

Publisert Sist oppdatert

ELLE x Abate: Eksklusivt designsamarbeid mellom ELLE-redaksjonen og gründerne bak det norske sengetøysmerket Abate.

Hele overskuddet fra salget av ELLE x Abate-sengesettet doneres til Rosa sløyfe-aksjonen.

ELLE x Abate: En rosa drøm

Foto: Johanna Siring. Modell: Marie Hallen/Idollooks. Hår og makeup: Enora Olsen/Gevir/Stylemanagement

Sengetøyet er laget av håndplukket egyptisk Giza-bomull og har den samme fantastiske kvaliteten og mykheten som Abate er så kjent for. Etter å ha testet en rekke ulike farger kom vi fram til denne vakre og anvendelige rosanyansen med hint av beige, som komplimenterer de fleste farger og stiler.

Sengesettet er Øko-Tex-sertifisert og godkjent av Cotton Egypt Association, som sikrer at det er laget av ekte egyptisk bomull. Veving og søm utføres i en familiedrevet fabrikk i nordlige Portugal. Stoffet er tynnere og finere enn annet bomullsstoff, og kjennes luftigere og mykere mot huden – samtidig som holdbarheten er bedre.

Abate – norsk sengetøysuksess

Pilotene Kristian Hesselberg og Leo Axel Rohde står bak sengetøysuksessen Abate. De to kompisene har sovet på hoteller verden over gjennom jobben sin, og er smertelig klar over viktigheten av kvalitet på sengetøyet for å sikre god søvn.

– Vår opplevelse er at de fleste hoteller legger lite ressurser i sengetøy, uavhengig av hvor mange stjerner de har. Det vi oppdaget på jobb, var at de få gangene hotellene hadde gode tekstiler ble dette en snakkis blant flybesetningen. Det ble så tydelig for oss hvor underkommunisert gode tekstiler er og hvor mye det hadde å si for opplevelsen, forteller Kristian.

Kristian og Leo synes likevel at det var vanskelig å finne bra sengetøy til en god pris. Med teknisk interesse la de ned mye tid på å lære seg om naturmaterialer og produksjonsmetoder, og de forsto at det var mulig å produsere noe merkbart bedre enn hva som tilbys idag, til en bedre pris.

– Vi syntes at det manglet gode merkevarer som nisjet seg mot minimalistisk design og høy kvalitet i Skandinavia. Det var dette som var startskuddet for vårt arbeid med å forstå tekstilbransjen og legge fundamentet for Abate, forteller gründerduoen.

Ett av fundamentene bak Abate er bærekraft.

– Det norske sengetøymarkedet er preget av et stort utvalg mønstre og farger, men da i kvaliteter som gjør at sengetøyet må byttes ofte. Bomull krever mye vann i produksjonen, og gode, varige produkter reduserer vannforbruket over en livslengde. Vi er også Øko-tex®-sertifiserte for å sikre at det ikke er kjemikalier i våre tekstiler. Vi ønsker at folk skal handle mindre og bedre, og lager derfor sengetøy med en design og kvalitet som skal holde lenge.

Limited edition i samarbeid med ELLE

Sengesettet ELLE x Abate er limited edition og kan kjøpes i følgende størrelser:

Enkeltsett (dynetrekk 140 cm x 200 cm + putetrekk 50 cm x 70 cm) koster kr 1400.
Enkeltsett (dynetrekk 140 cm x 220 cm + putetrekk 50 cm x 70 cm) koster kr 1450.
Dobbeltsett (dynetrekk 200 cm x 220 cm + 2 putetrekk 50 cm x 70 cm) koster kr 2000.
Formsydd laken (180 cm x 200 cm) koster kr 850.

Sengesettet er kun tilgjengelig hos Abate.no så lenge lageret rekker.

Foto: Johanna Siring. Modell: Marie Hallen/Idollooks. Hår og makeup: Enora Olsen/Gevir/Stylemanagement
Powered by Labrador CMS