Slik unngår du «maskne»

Foto: Silvany Bricen

3 budsjettvennlige beautyhacks fra Silvany Bricen som demper «maskne».

Publisert Sist oppdatert

Silvany Bricen er skjønnhetsskribent, og sammen med livsstilscoach Hedda Brodtkorb står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podcast for masse spennende og inspirerende innhold.

Slik unngår du «maskne»:

Akkurat når jeg kjente på gleden av å gå uten maske, så var det tilbake til munnbindet – og jeg kjenner og ser hvordan huden endrer seg. Den irriterte huden klør, og jeg «klør» etter å ta av masken!

I sommer var det varmen som plaget oss, nå er det kulda. Akne er normalt, men maskebruk kan irritere frem «maskne» – små nupper som kommer når huden blir irritert, tørr eller stresset.

Her er tre budsjettvennlig tips for å unngå «maskne»:

Dropp sminken

Snu fokuset litt, og tenk hva er det du ikke trenger? Jeg ser på maskepåbudet som en mulighet for å la huden min puste. Jeg sminker heller øyne og bryn litt ekstra, og kutter ned på foundation der masken dekker – uansett hvor pleiende min foundation er. Min maskarafavoritt for dramatiske, fine vipper, er denne fra Korres.

Korres Drama Volume Mascara, kr 199.

Demp irritasjon med oljerens og fuktighet

Hvem har vel ikke til gode å bære en engangsmaske som føles så godt at du ikke lengter etter å ta den av?

Kviser og nupper som kommer av maskebruk reduseres når jeg pleier huden med en rensebalm – og masse fuktighet.

Kviser kommer ofte når huden er tørr, så jeg behandler den som dette selv om den normalt ikke er det. Ekstra mye fuktighet, og SOS-salver som holder på fuktigheten hjelper.

En budsjett favoritt som beroliger irritert hudflate er en rensebalm fra REN. Denne ”smelter” inn i huden, og fjerner maskara så forsiktig. Elsker denne!

REN No.1 Purity Cleansing Balm, kr 365 (annonse).

Bruk en ren maske

Det er en selvfølge, men bytter vi masken ofte nok?

Vurder masken du bruker hver dag. Bruker du den riktig? Skifter du den ofte nok? Kanskje stoffet den er laget av irriterer huden din? Vasker du den med mild såpe?

Masker av 2 lag med tettvevd bomullsateng er utrolig gode å puste i, også kan de vaskes på 60 grader. Min go-to maskefavoritt når jeg vil føle meg fin, er de Liberty Mønster fra Turban Love.

Munnbind fra Turban Love, kr 299 – NÅ: kr 69.

Silany Bricen / Heybabe! Podkast

I episode 22 - «Hudpleie for Coronafjes» i Hey Babe! podkast, snakker vi om hva maskebruken gjør med huden vår, men hudtipsene i denne episode er like aktuelle også uten maskebruk. At huden blir stresset er ofte et et kjent fenomen om vinteren.

Hedda Brodtkorb og Silvany Bricen

Powered by Labrador CMS