5 ting du kan gjøre i januar

Foto: Ema Bihor

Fra besøk til Munch Museet til pasta og paljetter med venner.

Publisert Sist oppdatert

For mange av oss er det nytt år med nye muligheter. Vi har lagt bak oss 2021 og ser ivrig på 2022 med ny giv og masse energi. Vel, jeg var en av dem som hadde Sunday Scaries som de så fint kaller det når man sitter søndag kveld og er gruer seg til den nye uka. Ikke bare var det ny uke, det var starten på et nytt år. Gjett om uka kom til å bli langt satt jeg der og tenkte.

Jeg var ikke klar og kjente litt panikk spre seg i kroppen. Både fordi året hadde vært så fint på så mange måter, men også fordi jeg undret for meg selv (skremt): hvordan kommer det nye året til å bli?

Det ble faktisk så ille at jeg kontaktet bestekompisen min, som viste seg også hadde Sunday Scaries. Vi fant ut at vi heller skulle snu fokuset på ting vi gleder oss til å gjøre i januar. Jeg synes ideen var så fin, at jeg kommer til å skrive en liste hver måned over fem ting jeg gleder meg til å gjøre. Kanskje vi kan inspirere hverandre!

Dra på Munch Museet

Jeg elsker å være artsy fartsy. Kunst er gøy, og kunst er viktig. Så jeg tar med meg naboene mine (som består av et vennepar oppe i femte etasje og venninna vår nedi gata) for å besøke det nye Munch Museet. Skal innrømme at jeg ikke synes bygget er noe særlig fint, men av bildene jeg har sett fra innsiden ser det utrolig fint ut. Jeg gleder meg til å vandre rundt, se på kunst og bli inspirert. Og det sammen med noen av de fineste menneske jeg kjenner.

Foto: Instagram/@emabihor

Oppdatere LinkedIn

Her komme en til innrømmelse: jeg suger balle på Linkedin. Jeg opprettet profil da det kom også har jeg egentlig ikke gjort så mye mer med det. Er innom av og til og titter, men forstår meg ikke så mye på det. Så nå skal jeg ta tak, du vet: nytt år, nye muligheter. Jeg har invitert ei venninne over for å ha Linkedin kveld. Hun suger like mye balle som meg på det, så da tenkte jeg vi gjør det sammen. Vi skal åpne en god flaske vin (nei, jeg kjører ikke hvit måned) og spise litt god mat mens vi blir resere på Linkedin. Hilsen meg som ikke har oppdatert jobbstatusen min på en evighet eller lagt inn masterutdannelsen.

Reise (med forbehold)

Et stort høydepunkt hvert år for meg er å feire bursdagen min i Paris sammen med mamma. Det har jeg gjort i alle år (før COVID vel og merke) og jeg gleder meg like mye hvert eneste år. Jeg er fredags- og sommerbarn, født i juni. Jeg elsker bursdag og har nedtelling allerede i januar. Da går jeg og forteller folk at jeg «snart» har bursdag, hilsen Ema 3(0) år. Mamma gleder seg minst like mye og vi har avtalt at vi skal booke billetter allerede i januar. Jeg krysse fingrene for at det blir noe av og jeg skal selvfølgelig vise dere byen over alle byer gjennom mine øyner. Bissous.

Gå med paljetter

En ting jeg lovte meg selv i desember er at jeg skal gå med paljetter hele året. Jeg føler meg så fin i og synes det er så gøy med paljetter. Og hvem er det som egentlig har sagt at man ikke kan gå med paljetter hele året? Det kan lett kombineres med andre klesplagg, for eksempel strikkegenser til paljettskjørt, paljettjakke til et par jeans, paljettkjole til et par joggesko og lista er lang.

Foto: Instagram/@emabihor

Inviter venner på middag

Paljettene skal allerede på igjen denne måneden. Jeg har nemlig invitert ei venninne over på middag. Vi skal lage hjemmelaget pasta og kleskoden er paljetter. Vi er klare for å skinne og spise pasta (og drikke vin).

Powered by Labrador CMS