Hva skjer i 2018: Hvor er du i numerologiens store syklus?

Foto: Getty Images

Bør du kaste deg ut i noe uten å tenke deg om, eller bør du ta et steg tilbake og reflektere over situasjonen? 
For å finne ut hvordan du bør angripe resten av 2018, kan du regne ut ditt magiske tall og se hva framtiden bringer.

Publisert Sist oppdatert

Hva er numerologi?​ I numerologi ser man livet i sykluser på ni år. For å finne ut hva som kan skje for deg i 2018, må du finne ut hva som er ditt tall, og det gjør du på følgende måte:

Legg sammen fødsels­datoen din, det vil si dag og måned, og tallet 2 (dette tallet er tverrsummen av 2018: 2 + 0 + 1 + 8 = 11, 11 = 1 + 1 = 2), – regn deg fram til du kommer til et tall mellom 1 og 9.

For eksempel: Du har bursdag 19. august. Det gir regnestykket 19 + 8 + 2 = 29, som blir 2 + 9 = 11 som igjen blir 1 + 1 = 2. Derfor blir det personlige tallet 2 i 2018.

Husk at vi har dagens horoskop på ELLE.no hver dag!

NUMEROLOGI

Gå for det

Og der er vi i gang! Inn i en ny syklus, som vil ta deg helt til 2026. Alt tilsier at du bør sette i gang, åpne deg, komme deg ut. Motivasjonen din er i ferd med å returnere, skyene på himmelen begynner å forsvinne, dørene åpnes og nye mennesker er på vei inn i livet ditt.​

​Hvordan være i kontakt med deg selv​

Legg den rotete fortiden bak deg. Du må se for deg hvordan du vil at framtiden din skal se ut, og gjør det du har lyst til å gjøre uten å begrense deg. Våg å være deg selv, streb etter et annerledes liv, ikke vær redd for å si meningen din og planlegg reisen framover. Prioriter å bygge opp egoet ditt, tenk på deg selv, lytt til deg selv og følg din egen kurs. ​

​Tankene​

Start på nytt, gå i en annen retning, stak ut en ny kurs, begynn på et personlig prosjekt. Du kommer til å føle at du har lyst til å gjøre noe annet, du kommer til å være motivert. Ikke hold fast på gamle mønstre og tanker, ta deg sammen, søk på ting, vær selvstendig, ta sjansen, invester, sats på framtiden, gjenoppliv deg selv. Stol på deg selv.

​Hjertet​

1-tallet kan få deg til å føle ensomhet eller distanse. Hvis du er i et forhold, må du tenke mer på deg selv enn på den andre personen. 2018 vil lede deg bort fra ting som ikke lenger stemmer for deg, vær selvstendig, gi deg selv mulighetene til å leve fritt eller oppleve en eller annen form for lidenskap. Hvis du er singel, vil du skape et bånd med noen i 2019. Fram til det bør du lete etter opplevelser, flørte og ta første steg i nye bekjentskaper. ​

Til oss to

Ensom? Den følelsen er over. Du vil nå føle deg enda nærmere deg selv. Tallet 2 reflekterer balansen som bør skapes eller tas vare på, en duo eller en duell, alt avhenger av din nåværende situasjon. Hvis det er mye spenninger i livet ditt, betyr 2 et brudd. Men hvis du er på jakt etter en partner, er det store sjanser for at han eller hun vil dukke opp.​

​Hvordan være i kontakt med deg selv​

Ikke vær utålmodig. Hvis du synes året har en litt for rolig takt, er det bare å følge strømmen. Trapp ned tempoet ditt, vær diplomatisk, tilpass deg og legg igjen egoet hjemme. Ideer, prosjekter og frø som ble sådd i 2017, er i ferd med å slå ut i full blomst. Gi dem tid.

​Tankene​

Ikke gjør alt alene. Din rolle er å være en støttespiller, å hjelpe, å bringe sammen igjen. Vær mer mottagende enn aktiv. Stol på magefølelsen. Å være ansatt, jobbe med organisasjoner, arbeide sammen med andre, forhandlinger og undertegnede avtaler er å foretrekke. Hvis du balanserer på stram line, kan dette bety en avlysning eller at en kontrakt går i vasken.

Hjertet​

Signalene er sterke og følsomme. Tallet 2 reflekterer gjenforening, like verdier, sammenslåinger. For par som sliter ringer alarmklokkene: Dette kan bety et brudd, en skilsmisse. Er du singel, kan det bety at sjelevennen din er på vei. 2018 er viet til møter, å finne tonen med noen og til sammenkomster.

Gjenoppstandelsen

Tallet 3 reflekterer en ny start. Ting kommer til å bli bedre, utvikle seg, rokke ved tilværelsen din. Det er på tide å prøve noe nytt, å se alt fra et annet perspektiv. Vær nysgjerrig, vær mobil, vær åpen og på jakt etter nye mennesker i livet ditt –enten for å bytte miljø eller livsstil. ​

​Hvordan være i kontakt med deg selv​

Du bør endre omgivelsene dine, bytte ut den daglige rutinen, gjør ting du ikke har turt å gjøre tidligere og ha det gøy! Du må ha muligheten til å komme å gå litt mer som du vil, reise, bevege deg rundt, oppdage, fornye kontaktene dine, ideer, vennskap eller bekjentskaper. Prøv å starte noe nytt med enten en person eller et prosjekt.

​Tankene​

Ikke lengt etter suksess eller høyere lønn, ikke bygg opp noe permanent, men planlegg nye muligheter. Ikke lås deg på bare én ting, du bør endre rutinene dine, livsrytmen, samarbeidene dine. Dette året må du tørre å uttrykke deg, leve på en annen måte, begynne med en kreativ aktivitet, en hobby, noe å gjøre på fritiden.

​Hjertet​

Enten du er i et forhold eller ikke, det er noe du jobber med hele tiden. Du kan endre hjemmet ditt, enten ved å ommøbelere eller pusse opp, tilføre noe nytt – det være seg frihet eller spenning. Hvis du har en familie, symboliserer 3-tallet en fødsel. Er du singel, kan det bety en økning i bekjentskaper, vennskap, flørter. Ikke prøv å utvikle dem for mye, akkurat nå må du bare nyte dem.

Vær vanskelig

Ikke vær redd for å uttrykke hvor glad du er, og jobb hardt! Nummer 4 betyr en fast form, en firkant som symboliserer at 2018 vil stabilisere eksistensen din. Så ta på deg ansvar, gjør en innsats, begynn på den bratte bakken. Det vil vise seg å være verdt strevet. Bygg opp deg selv, etabler deg, eller i det minste vær stabil.

​Hvordan være i kontakt med deg selv​

Tålmodighet, utholdenhet, ha tro på deg selv og målene dine. Dette er egenskaper å utvikle videre. Sett grenser for deg selv, finn ut hvilke egenskaper du har, disipliner deg selv, vær bevisst på hva som egentlig betyr noe. Ingenting kommer ut av løse luften, bare et konstant strev vil utløse en mer konkret situasjon eller en mer solid posisjon.

​Tankene​

Du blir ikke nødvendigvis ekstremt entusiastisk av rytmen i året. Det er fremdeles en risiko for at tempoet blir enda saktere. Så vær realistisk, finn dine ansvarsområder, vær disiplinert, følg en plan, et skjema, en rutine. Ikke gi opp, folk stoler på deg. Vær en som er absolutt nødvendig og uunnværlig. 2018 er ikke ment for å flytte rundt eller forandre ting (2019 vil være året for det), du bør holde deg der du er og markere deg.

​Hjertet

Nummer 4-året krever trofasthet, konsistens og ærlighet overfor andre personer og mot deg selv. Er du i et forhold, så er det strukturert, forståelig og organisert. Hvis noe går galt, ikke tving fram en sterkere reaksjon. Hvis det er nødvendig, vil situasjonen endre seg selv i 2019. Er du singel, må du unngå at jobben tar over livet ditt.

Akselerasjon

Vil du endre livet ditt? Ingen tid er bedre enn nå! Ting skjer, og vaner begynner å endre seg. 2018 er et viktig år og kommer til å markere et skille til fortiden, en radikal endring, en fase. Du kommer til å spre vingene dine, kvitte deg med byrdene dine og bryte grensene. Du kommer til å oppleve mer selvstendighet og frihet.

​Hvordan være i kontakt med deg selv

Gi slipp, bryt med hva som enn stopper deg, holder deg tilbake eller holder deg fast. Kast deg på alle sjanser du får, både når det gjelder arrangementer og mennesker. Vær utålmodig, aktiv og klar for alt. Det gamle legger du bak deg, det nye er på vei! La tro, hell, improvisasjon og overraskelser ta plass i livet ditt.

​Tankene

Det er på tide å endre rutiner, jobb, arbeidsgiver, veien du går eller spesialiseringen din. Kast deg ut i det ukjente, ikke vær redd for en utfordring, ta en sjanse uten å forvente spesielle resultater. For øyeblikket bør du la penger, mennesker og ideer komme og gå, ikke hold fast på dem.

​Hjertet

Sex, lidenskap, du vil hige etter selvstendighet, etter å få muligheten til å leve. Hvis du er i et forhold, kan du ikke se bort fra at du vil fatte interesse for andre enn partneren din. Er du singel, er hjertet og kroppen din i ferd med å varmes opp. Dette er året for overraskelser og spennende treff. Vær ansvarlig, og vent til oktober med å ta en endelig avgjørelse eller å involvere deg fullt og helt.

Ansvar

2018 er et ansvarlig år. Tallet 6, som er et harmonisk tall, gir deg styrken til å kreve et tilfredsstillende sosialt liv og privatliv. Del og prøv å skape både enighet og stabilitet sammen med andre, dette vil få deg til å ta et steg videre i livet ditt og bli mer moden.

​Hvordan være i kontakt med deg selv

Åpenhet, handlekraft, ikke være redd for å ta avgjørelser, viktige valg. Vær sterk, vet hva du vil, prioriter og hold fast på standardene dine. Hvis 2017 betød store endringer, vil de falle på plass i 2018, og du vil føle deg tryggere på deg selv – noe som vil belønne deg. ​

​Tankene

Involver deg mer i hva du enn gjør. Da vil du bli forfremmet, gjøre framskritt, bedre livskvaliteten, få avkastning på en investering eller klatre i hierakiet på en eller annen måte. Du styrer din egen sosiale skjebne. Kunstnere vil forstå hvor de kan få inspirasjon, og skjønne hva som er talentet deres.

​Hjertet

Ikke spør om noe annet enn å få blomstre. Du kommer til å medvirke i felles beslutninger, du vil finne deg selv igjen og forenes. Når det kommer til familie, vil du investere, flytte, øke den på noe vis eller få barn. Tallet 6 er fruktbart, foreldrerollen vil være det viktigste. Er du singel, må du forstå at alt er opp til deg. Endringene som skjedde i 2017 begynner å materialisere seg. ​

Refleksjon

Du er i sentrum dette året. Du må stille deg selv noen viktige spørsmål, ta vare på deg selv. For å gjøre dette kan du trenge litt avstand, sett deg selv ved siden av andre og verden utenfor. I 2018 er du på oppdrag for å finne dine egentlige verdier og hva som motiverer deg.​

​Hvordan være i kontakt med deg selv

Still spørsmål ved din egen situasjon, se deg selv utenfra, og gå tilbake til det viktigste og essensielle. Det er ikke et spørsmål om tilfredsstillelse eller å skape håndfaste situasjoner, det er for å undersøke, studere og ha en spirituell og fysisk reise. Vær snill mot deg selv, flykt fra rutinene dine, vær original, følg din egen vei.

​Tankene

Riv ned veggene til buret ditt, beveg deg bort fra uventede omstendigheter, ta en pause, oppdag noe nytt, noe annet. Rytmen vil kanskje være uregelmessig, og det kan bli turbulent og med uventede hendelser. Ikke planlegg, ikke ta store avgjørelser. Det kan du gjøre i 2019.

​Hjertet

Tallet 7 er selvbetraktende, og derfor litt isolert. Hvis du er i et forhold, kan du bli bombardert med spørsmål eller relasjonene dine blir kritisert. Du vil distansere deg, og, hvis det føles riktig, vil et øyeblikkelig brudd finne sted. Er du singel, bør du reflektere over hvor du har lyst til å bo og forbedre deg selv. Hva som skjer og hvem du møter vil overraske deg.

Resultatene

Det er i 2018 at ting enten vil gå bra eller bryte sammen. Anstrengelsene du har lagt ned de siste årene vil vise seg, og du vil høste hva du enn har sådd. Derfor bør du vente en gevinst, at noe du har gjort bra får positive konsekvenser, en smakfull frukt fra suksess-treet. Men har du ikke plantet noe, kommer du til å mislykkes.

​Hvordan være i kontakt med deg selv

Hold deg fast, ta noen avgjørelser, etabler deg selv, vis styrkene dine, oppfør deg som en voksen, ta ansvar – selv når det ikke er ditt. Bli fullstendig involvert, ta saken i egne hender, adresser situasjoner og gå videre. Du kan ikke stå stille lenger, og du kan heller ikke gå bakover.

​Hjertet

Temperaturen er på vei opp, det er hett, det brenner! Lidenskap, høyere libido, sjalusi, flommende sensualitet, et avgjørende møte. Båndene blir sterkere. Forholdet er i ferd med å bli offisielt, det samme er dine samarbeid. Hvis du er i et forhold og går gjennom store spenninger, beveger du deg mot et brudd, og det er du som er den som tar initiativet til det.

Utfall

Syklusen din, som startet i 2010, slutter her. 2018 symboliserer en avslutning, et resultat av en situasjon eller konklusjonen på en historie. Det du har samlet opp må legges ut, sorteres, forfines, renses – og til neste år vil du sette i gang med en ny syklus på ni år!

​Hvordan være i kontakt med deg selv

Ikke start med noe viktig før oktober. Ikke let etter noe å kjøpe, bygge eller samle på. Snarere tvert imot; tøm tankene og rydd i omgivelsene dine, vær snill mot deg selv, ta bort vekt fra skuldrene dine, ansvar, bekymringer, kjedsomhet eller trøtthet. Du kan vise deg svak, ustabil eller sårbar.

Tankene

Tenk gjennom de siste årene. Finn ut hva som fremdeles motiverer deg og hva som ikke interesserer deg lenger. Gjør deg ferdig med en aktivitet, si opp en jobb, trekk deg tilbake, selg huset, aksjer eller selskapet ditt og ta deg en pust i bakken. Reis, røm fra deg selv og bli kvitt de dårlig vanene dine for alltid.

Hjertet

En skjør periode i livet. Hvis du er i et forhold, kan dette være etterordet, og alt som ikke er sagt vil forbli usagt. Vær fornuftig og påvirkelig, du kommer til å behøve bevis på kjærligheten. Hvis situasjonen kollapser, vil det komme et brudd, og partneren din vil være den som bestemmer seg for å gå videre. Er du singel, bør du satse på menneskelige forhold, vennskap og medvirkning i stedet for lidenskap.

Didier Blau: Født 23. april 1957 i Paris (i tyren, med vannmannen som ascendant). Blau har de siste 30 årene skrevet horoskop og om numerologi mer eller mindre ukentlig i den franske utgaven av ELLE. Han har også skrevet en del bøker rundt samme tema, og gitt ut en musikalsk samling om stjernebildene.

Se sommerens store horoskop her!

Powered by Labrador CMS