Perfekt og superenkel ostekake til 17. mai

Ostekake til 17. mai

Vi ELLEsker ostekake. Og hva er vel bedre enn å servere en ostekake i flaggets farger på 17. mai?

Publisert Sist oppdatert

Skal du lage ostekake til 17. mai?

Hva med en ostekake med blå gelétopping dekorert med skogsblomster – perfekt å servere på grunnlovsdagen.

I tillegg er kaken superenkel å lage – du trenger hverken kjøkkenmaskin eller stekeovn. Du kan bare å vispe den sammen med en gaffel.

Vi anbefaler deg å bruke små runde metallformer til ostekaken, slik at du får flere små porsjonskaker. Disse formene har ikke bunn, men du kan legge bakepapir rundt formen i bunnen, og ta en tett strikk rundt. Du vil trenge seks former. Har du ikke har posjonsformer, kan du så klart bruke en helt vanlig kakeform.

Ostekake til 17. mai

Du trenger følgende ingredienser til ostekake til 17. mai:

1 pakke Philadelphia-ost (du kan også bruke Philadelphia light, hvis du ønsker det)

1 boks lettrømme

1 kartong fløte

1 pakke sitrongele

½ dl melis

Til toppingen trenger du:

1 pakke blåbær- eller bringebærgele

2–3 dl blåbær

Blå konditorfarge

Kakebunn:

Her kan du bruke ferdiglaget sukkerbrød eller knuse kjeks sammen med litt smeltet smør.

Slik lager du ostekake til 17. mai:

Kok opp halve mengden vann som står anbefalt på sitrongele-pakken, ca 2,5 dl.

Rør ut sitrongele-pulveret i det kokte vannet, og sett det til side for avkjøling (ikke i kjøleskapet – det skal ikke stivne).

Visp sammen Philadelphiaosten med rømmen og fløten til en jevn røre.

Rør så melisen i røren.

Til sist røres den avkjølte sitrongelemiksen inn i røren.

Tett bunnen på formene med bakepapir eller folie.

Hell røren i formene, cirka litt over halvveis til toppen av formen.

Sett formene til avkjøling i kjøleskapet. Røren skal stivne før du lager geletoppen med bær. Det tar cirka fem timer.

Perfekt pavlova til 17.mai: Slik gjør du det!

Geletoppen:

Kok opp vann, litt mindre en anbefalt på blåbærgele-pakken – cirka 3,5 dl.

Hell det kokte vannet i en bolle, og tilsett gelepulveret. Rør godt i to minutter. Hvis du ønsker en mer intens blfarge på geleen, kan du tilsette blå konditorfarge i blandingen. La geleen avkjøles, men ikke sett geleen i kjøleskapet til nedkjøling – den skal ikke stivne ennå.

Ta ut formene med den stivnede ostekakerøren fra kjøleskapet, fyll på med blåbær så det topper formen.

Hell så på det romtempererte blåbærgele-vannet over bærene helt til kanten av formene. Sett alle formene inn igjen i kjøleskapet til avkjøling.

Desserten er klar til servering når gelen på toppen har stivnet. Det tar cirka to timer

Kakebunnen:

Den klassiske ostekakebunnen er ofte laget av knuste kjeks blandet med smeltet smør. Du kan også bruke en helt vanlig kakebunn/sukkerbrød – disse kan du kjøpe ferdiglaget i butikken. Stift ut rundinger med kakeformene før du bruker dem til ostekaken. Da får du helt riktig størrelse. Kakebunnen kan være 1–2 cm tykk. Ha så ostekaken oppå bunnen.

Dekorer kaken med norske flagg.

Vi pyntet kaken med flagg, fioler, skogsyre og bringebær. Husk å bruke spiselige blomster hvis du skal dekorere som oss.

Vi ønsker alle en smashing 17. mai-feiring!

Gratulerer med dagen!

Les også: Her spiser du brunsj i Oslo

Sjekk ut bloggen til Annette her!

Powered by Labrador CMS