Tips til 17. mai-bordet

Foto: Caroline Berg Eriksen

Slik dekker du bordet til 17. mai i rødt, hvitt og blått.

Publisert Sist oppdatert

Caroline Berg Eriksen er utrolig kreativ og flink når det kommer til dekorering og borddekking. Hun har selvfølgelig noen gode tips når det kommer til hvordan du kan dekke bordet 17. mai for et skikkelig festbord i rødt, hvitt og blått.

Skal du ha champagnefrokost, lunsj eller middag med noen få venner er det koselig å dekke bordet, men hvis dere blir mange kan du lage en stående buffet, men fortsatt bruke mange av 17. mai-tipsene til Caroline.

Sjekk ut bloggen til Caroline her!

TIPS TIL BORDDEKKING 17. MAI

Bruk nelliker i rødt og hvitt

– Nelliker står som regel mye lenger, de er rimeligere og i tillegg er hvitfargen helt nydelig og tydelig hvit sammenlignet med roser som ofte kan bli litt gule når de skal være hvite.

Grønne elementer

– Jeg pleier å bruke løv på bordet til 17. mai, men de har også fine grønne blader på blomsterbutikken, som i tillegg kan holde seg i flere dager i motsetning til løv som ofte kan drysse og visne fort.

Ballonger

– Pynt gjerne med røde, hvite og blå ballonger, men dropp helium.

Rød duk

– Finn frem juleduken da vel? En rød duk med hvitt servise og masse blått tilbehør oppå er jo perfekt til 17.mai. Eller så kan du bruke en hvit.

Det lille ekstra

– Skal du ha barn som gjester på 17. mai er det alltid fint å ha litt snop eller en overraskelse ved bordet, og da kan det være en idé å bruke søte poser i enten rødt eller blått. Som en bonus gjør det bordet ekstra fint og pynter opp, og det er jo faktisk ikke noe i veien for å bruke dem om dere bare skal være voksne heller. Fyll dem med et eller annet som dere kan ha det gøy med rundt bordet.

Miks og match

– Jeg synes ikke du skal tenke for mye på regler når du dekker et bord, pynt det akkurat slik du vil, bruk gjerne papp om du ønsker det også, spesielt om dere er mange! Du kan fint bruke glass i flere varianter, glassene på bordet trenger ikke å være fra samme serie – jeg synes bare det blir ekstra sjarmerende om du blander litt.

Flere 17. mai-saker:

Lær deg Camilla Pihls 17. mai-fletter

Kjolene vi vil ha 17. mai

17. mai-kjoler på budsjett

Slik baker du en perfekt Pavlova

Perfekt brunfarge uten sol

Powered by Labrador CMS