Slik pynter du bordet til 17. mai

Foto: Annette Nordstrøm

Hvorfor ikke droppe rødt, hvitt og blått i år og heller dekke festbordet i duse pasteller?

Publisert Sist oppdatert

Borddekking 17. mai: Nå er den rett rundt hjørnet, dagen vi alle gleder oss til. Og vi har laget en nydelig bordekking til 17.mai som er litt annerledes:

17. mai er en tradisjonsrik dag som preges av tett program og mange hyggelige sammenkomster utover hele dagen, og ofte langt inn i de små timer. Mange begynner dagen med en sjampanjefrokost, og til en slik samling er det hyggelig med litt ekstra fin borddekking. Men det trenger ikke å bety at vi absolutt må pynte med flagg og dekor i rødt, hvitt og blått. Det er like vakkert å spille på de fargene du allerede har hjemme, og dekke et innbydende bord med utgangspunkt i fargene rundt deg.

Les også: Hva med å servere en mini-ostekake på 17. mai?

Sommerens interiørtrender peker mot bruk av støvete pasteller og naturmaterialer som bast, strå og tre. Tørkede blomster, gjerne spraylakkert i vakre farger, er også en stor trend - gjerne i fantasifulle oppsatser som kan henges fra taket. Vi elsker denne trenden, som også er litt mer bærekraftig ettersom blomstene varer så mye lenger!

Bordekking 17. mai: Gå for pasteller

Her har vi valgt ut våre dekorfavoritter i dus rosa, hvitt og lysebrunt, og brukt brudeslørblomster som blomsterpynt både i taket og på bordet

(OBS: Vær forsiktig med å henge opp noe som helst i lamper som du skal tenne, varmen gjør at det kan ta fyr!).

Brudeslør holder seg lenge, og er like fin når den er tørket.

Leter du etter kjole til 17. mai? Vi har funnet dem for deg!

Her er våre dekor- og shoppingtips til en nydelig, dus pastelldekor til 17. mai!

Veggen i dette rommet er malt i en nydelig dyp, litt støvete rosafarge, fargen heter Dusty Rose fra Jotun.

Eikekrakkene er fra Objekt etc., kr 2699.

Takpendelen er fra Broste Copenhagen, kr 1055. Den er dekket med brudeslør-blomster i hvitt og rosa fra Mester Grønn.

Bordet er dekket med to duker, den lyserosa linduken er fra Broste Copenhagen, kr 1185, og over har vi dekket med en sennepsgul linduk fra Linum, kr 1699.

Linservietten under tallerkenen er fra Grønn, kr 145, og de hvite tallerkenen er fra Objekt etc. (stor kr 385, og liten 245).

Glass-serien Amber fra Broste Copenhagen er en favoritt: Vannglass kr 118 pr stykk, vinglass kr 146 pr stykk, champagneglass kr 146 og karaffel kr 470.

Vasene på bordet er fra Broste Copenhagen, kr 195 (til høyre) og kr 782 (i midten), og den lille rosa til venstre er fra H&M, kr 39.

Iskrem er et must på 17 mai!

Vi elsker den lille ekornskålen med lokk – perfekt i størrelsen for en kule is, plassert oppi et cocktail-glass.

Ekornskålen er fra Objekt etc., kr 165, og cocktail-glasset er fra H&M, 69,90. Toppen av isen er dekorert med lys fra Milla Boutique, en eske med lys koster kr 99. Is-skje i rosa metall fra Broste Copenhagen, kr 105.

Borddekking 17. mai: Dette hvite, rene serviset fra Objekt etc. er nydelig mot de pastellfargede lindukene- og serviettene.

Stor tallerken, kr 385, liten kr 245, og hvit skje kr 125.

Gratulerer-kortet er fra Mester Grønn.

Takpendelen «Zep» er dekorert med masse brudeslørblomster.

Den vakre, busk-aktige og florlette blomsten skaper en fantastisk skylignende installasjon som svever over bordet.

Brudeslør tåler å stå en stund uten vann, og visner ikke i en slik oppsetting – selv om den ikke får vann hele dagen holder den seg frisk og fin. Denne blomsten er en sikker dekor-vinner!

Sjekk ut bloggen til Annette her!

Powered by Labrador CMS