Denne måneden vil vi spise grønnere, shoppe litt mer fornuftig og se enda litt mer på TV…

10 ting i juli

1. Second hand-luksus

10 ting i juni

Drømmer du om en designerveske til best mulig pris? Klikk deg inn på thebrownpaperbag.net.

Nett­stedet har siden 2011 vært ledende i Skandinavia når det kommer til vintage luksusvarer, med salg av vesker fra blant andre Louis Vuitton, Chanel, Hermès og Celine.

Alle produktene er autentisert og nøye inspisert av deres egne ­ekspert­er, så her er du garantert the real deal!

2. Finsk fisk

10 ting i juni

Tidligere i vår åpnet Norges første CO2-­nøytrale sushirestaurant, med fokus på bærekraftige og sertifiserte ingredienser. Kjeden Sushibar + Wine har fem restauranter i Finland, men har nå utvidet til Norge.

Her får du sushi av beste kvalitet (også veganske alternativer), supper, bowls og andre småretter, og et stort utvalg økologiske viner.

Besøk Sushibar + Wine i Posthallen i Oslo, eller bestill hjemlevering via Foodora eller Wolt.

3. Grønn gourmet

10 ting i juni

Vi kan garantere at middagene dine vil bestå av flere spennende grønnsaksretter om du går til anskaffelse av denne lekre kokeboka.

Eat Your Greens! 22 Ways to Cook a Carrot and 788 Other Delicious Recipes to Save the Planet, kr 350 hos gestalten.com.

10 ting i juni

Eat Your Greens! 22 Ways to Cook a Carrot and 788 Other Delicious Recipes to Save the Planet, kr 350 hos gestalten.com.

I tillegg til de deiligste oppskrifter får du nyttig informasjon om de ulike grønnsakene, som hva de passer godt sam­men med, oppbevaring, når de er i sesong og ulike metoder for tilbereding.

4. Calida X Viktor & Rolf

10 ting i juni

Den nederlandske designerduoen Viktor & Rolf slapp tidligere i vår sin første samarbeidskolleksjon, We want a better world, med sveitsiske Calida, som består av T-­skjorter, nattøy og undertøy i 100 prosent biologisk ned­brytbar tencel og lyocell.

High fashion møter bærekraft på beste vis!

5. Vanntett design

10 ting i juni

I år feirer norske Norwegian Rain sitt tiende år, og slipper i den forbindelse eksklusive jubileumsprodukter gjennom hele året.

11. april lanserte de to spesialver­sjoner av deres kjente The Waterproof Rucksack, 10. mai The Waterproof Sneaker, gjort i samarbeid med ECCO, i butikkhyllene og 10. juni The Waterproof Studio Bag.

Følg med på norwegianrain.com utover året for flere spennende nyheter!

6. Denim-mester

10 ting i juni

Visste du at denimkongen Levi’s har en egen kolleksjon kalt Made & Crafted, som fokuserer på bærekraftige mate­rialer som rådenim, hamp, økologisk bomull og Tencel x Refibra, et ekstra slitesterkt materiale som er laget av tre?

Et ikonisk merke som nå fokuserer mer på holdbarhet og bærekraft – det heier vi på!

7. Naturlig yogi

10 ting i juni

Sammen med det spanske selskapet Pyrates har ASICS laget en økologisk bærekraftig basiskolleksjon med sju yoga­antrekk – laget av kvinner for kvinner.

Den miljøvennlige yogakollek­sjonen er laget av naturfiber for maks komfort.

10 ting i juni

Plaggene er farget ved hjelp av naturlige, biologisk nedbrytbare farg­estoffer fra planter og mineraler, som krever mindre vann og er helt giftfri.

8. Garderobefavoritter

10 ting i juni
INK finner du hos blant andre carma.no og lulus.no. Klærne koster fra kr 349 til kr 1399.

Det norske merket INK lager basisplagg i høy kvalitet, produsert på bærekraftig vis i Portugal. Her finner du T-skjorter, singletter, sweatshirts og enkle kjoler, med perfekt passform og anvendelige farger. Til høsten lanseres også skjorter og blazere.

9. På tur med en eks

10 ting i juni

Om du ikke er lei av å se på serier helt enda, anbefaler vi at du sjekker ut den nye HBO-serien Run, som er skrevet av Vicky Jones som lagde Killing Eve, og co-produsert av Phoebe Waller-Bridge, som står bak megasuksessen Fleabag.

I komedie-thrilleren møter vi ekskjærestene Ruby og Bille, som i ungdommen inngikk en pakt om at hvis en av dem sender ordet «RUN» på sms, skal de begge slippe alt de har i hendene, møtes i New York og reise USA på tvers sammen.

Livet til Ruby blir mildt sagt snudd på hodet når akkurat denne sms­-en tikker inn på mobilen 17 år senere.

10. Jeans og vintage skatter

10 ting i juni

Det norske merket Livid, som siden 2012 har produsert jeans i sin fabrikk i Trondheim, åpner nå butikken Livid Vintage på Grünerløkka i Oslo, hvor det også skal bygges enda en jeansfabrikk.

Her finner de håndplukkede vintage-plagg, i tillegg til at du også kan få reparert gamle plagg eller få fikset lengde og passform.

Besøk også Livid sine flaggskipbutikker i Oslo og Trondheim eller lividjeans.com.

Relatert

Britney Spears prater ut om vergemålet

For første gang forteller Britney Spears i retten om sin versjon om hvordan vergemålet har påvirket henne alle disse årene.

Pride-prat med Helene Granbo

Slik feirer influencer og YouTuber, Miss Cola Cherry aka Helene Granbo, årets Pride!

Pride-prat med Julie Visnes

– Det er fremdeles forbudt å være skeiv i mange land, og alt for mange møter på diskriminering og farlige holdninger hver eneste dag.