10 ting du må få med deg denne måneden

Redaksjonens hang-ups i mai...

Publisert Sist oppdatert

Akkurat nå vil vi lese oss både smartere og sunnere, se filmer og serier om tøffe kvinner og oppdatere vårgarderoben.

Vi er også helt frelst av en fotoutstilling vi gleder oss til å se mer av, og tar et dypdykk i livet til en av historiens mest berømte skodesignere. Dette er våre hang-ups i mai 1. Frukt deg Vi har blitt forelska i verdens søteste smykkemerke; danske Pura Utz. Vi er spesielt begeistra for øredobbene og halskjedene med glassperler formet som ulike frukter. Alle produktene er laget for hånd av myanmarkvinner i Guatamala, som takket være Pura Utz nå har en trygg jobb og dermed et tryggere liv. Besøk purautz.com. 2. Nytt shoppingmekka i Oslo https://www.instagram.com/p/B_4E5D2gKcf/ Valkyrien har åpnet med, blant annet Moniker og Moniker Sport. I kjelleren finner du mange digge spisesteder, og på Moniker kan du drømme deg bort i de lekreste ting. Psst! & Other Stories åpner også der 22. mai. https://www.instagram.com/p/B_vWmeYAqhD/ 3 Bli helt sjef Tidligere sjefredaktør i ELLE, Signy Fardal lanserte nylig boka Helt sjef sammen med kollega Line Uppard. I boka får du gode råd til hvordan du som kvinne kan klatre i karrierestigen, og egne erfaringer rundt det å være kvinne i lederstilling. En fengende bok mange av oss nok har godt av å lese og lære av. 4. Les deg lykkeligere Gode vaner, bedre helse og mer overskudd. Det lyder fristende, ikke sant? Dette og mere til kan du lese om i Sara Lossius sin kommende bok Litt Lykkeligere, som er en samling av de beste rådene fra podkasten hennes Ingefær. Vi digger podkasten og gleder oss til å lese boka! 5. Pakk smartere Organista byr på produkter som gjør det enklere å organisere reiseveska eller kofferten; pakkekuber og pakkeposer til sko, undertøy, skittentøy eller tilbehør. Ikke bare får du bedre oversikt, du får sannsynligvis også plass til mer. Kvinnen bak merket, Linn Herbertsson, her blitt kalt Sveriges Marie Kondo i hjemlandet, og vi er ikke i tvil om at produktene hennes vil gjøre pakke-kaoset om til pakke-kos. Når vi endelig kan reise igjen skal vi definitivt være forberedt! 6. Finn favorittkjolen Vi har lenge siklet på de vakre kreasjonene til den svenske designeren Ida Sjösted, som blant annet designet brudekjolen til prinsesse Sofia av Sverige i 2016. Nylig kom gladnyheten om at merket fra og med denne våren skal selges hos Høyer, både i butikken deres i Oslo og Bergen, og på nett. Sommerens favorittkjole er altså straks i boks! 7. Bli forbanna Utrolig nok finnes det ikke ett ord nedfelt i USA sin grunnlov som garanterer kvinner like rettigheter som menn, selv om kalenderen nå viser 2020. Men det har vært nok av mennesker som har forsøkt å endre dette, og dessverre nok av den som har klart å stoppe det. I serien Mrs.America, som hadde premiere på HBO 16.april, får vi ta del i en av disse kampene. Cate Blanchett spiller konservative Phyllis Schlafly, som er med på å sette en stopper for Equal Rights Amendment på 1970-tallet. En spennende og relevant historie fra virkeligheten, med en stjernespekket rollebesetning.

8. Lag mat

Etter åtte år med finjusteringer av oppskrifter, er kjendiskokken Jamie Oliver endelig klar for å dele sine vegetaroppskrifter med verden.Og denne boka var det virkelig verdt å vente på.

300 sider med lettvinte, spennende og skikkelig gode vegetarretter, som selv den mest ihuga kjøtteter vil sette pris på. Tro oss, vi har testa!

Favoritten er så langt den himmelsk purre-carbonadaen. Veggies av Jamie Oliver finner du i butikk nå.

9. Fotokunsttriennale

Skal du bare ta turen til ett kunstsenter for én utstilling denne våren (hvilket vi anbefaler på det sterkeste at du gjør – minst en gang), bør du legge turen til Henie Onstad Kunstsenters nye fototriennale, New Visions, som viser nye trender innen fotokunst. En triennale betyr at noe skal gjentas hvert tredje år. På Høvikodden kan du dermed både denne våren, og om tre år, se nye trender innen internasjonalt kunstfotografi. Utstillingen i år presenterer 150 verk av 31 samtidskunstnere, flere av dem norske, som utfordrer grensene for hva vi tradisjonelt oppfatter som fotografi. I tillegg til tradisjonelt fotografi på vegg, inkluderer New Visions også skulptur, installasjon, video og VR. Kunstsenteret har åpnet for besøkende igjen etter korona-stengning, og utstillingen kan du se helt fram til 13. september. 10. Gå på kino Kinoene har endelig åpnet igjen og nå vil vi se Emma, som vi har ventet på!
Powered by Labrador CMS