KULTUR

10 dating-uttrykk du bør kjenne til

Kjenner du deg igjen i noen av disse uttrykkene?

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at dating kan være både gøy, frustrerende og lærerikt. Kommunikasjon er alfa omega, og man kan spare seg selv og andre for mye trøbbel dersom dette er på plass.

Når det er sagt, så har dating har sitt eget språk. Og nei, vi snakker ikke om kjærlighetsspråk, men ord og uttrykk som beskriver ulike situasjoner i dating. Nå, mer enn noen gang, florerer det med slike uttrykk, så hvor mange av disse kjenner du egentlig til?

«Soft launch»

En «soft launch» refererer til når du hinter online om din nye partner, men bare med akkurat så få detaljer som er nødvendig for at folk skal forstå at du dater noen. Du kan for eksempel dele hint i sosiale medier uten å avsløre hvem partneren din er. Kjente personligheter som Adele og Bella Hadid har brukt denne strategien for å stille kunngjøre nye kjærlighetsforhold. Lizzo, derimot, valgte å gjøre det motsatte og publiserte et bilde av sin nye kjæreste med teksten «hard launch».

«Affor-dating»

«Affor-dating», en forkortelse for «affordable dates», har blitt stadig mer populært blant single. Dette begrepet refererer til dater som ikke krever store økonomiske investeringer. Det kan inkludere enkle aktiviteter som å ta en kaffe, gå en tur eller å ta middager uten alkohol.

«Rizz»

«Rizz» er et begrep som beskriver noen som har evnen til å sjarmere andre lett. Ordet er en forkortelse for «karisma» og kan også bety å ha «game». Hvis du har mye «rizz», er det sannsynligvis enkelt for deg å vekke andres interesse uten for mye anstrengelse.

«Situationship»

«Situationship» er et forhold som befinner seg et sted mellom et stabilt forhold og vennskap og forblir udefinert over tid. Det har utviklet seg som noe mer enn en tilfeldig flørt, men er ikke like seriøst som et forhold. Denne tilnærmingen gjør at man kan utforske og etablere en naturlig og trygg relasjon før man eventuelt tar steget inn i noe mer seriøst.

Les også: Bør vi ha mindre sex?

«Ick»

«Ick» er et uttrykk som brukes for å beskrive en personlighet eller oppførsel som ikke vekker noen form for kjemi eller tiltrekning hos en annen person. Det er ofte knyttet til en spesifikk hendelse eller oppdagelse som raskt endrer ens oppfatning av en person, fra å være interessert til å være helt uinteressert.

«Green dating»

«Green dating» er når du velger å date noen basert på felles verdier, spesielt når det gjelder miljøet. Ikke forveksle dette med «green flags», som brukes til å beskrive om noen viser positive sider som antyder at det er en god match.

«Ghosting»

«Ghosting» er når noen plutselig slutter å svare på meldinger og ignorerer den andre personen uten noen forklaring. Dette kan skje etter en eller flere dater, og kan få den andre personen til å føle seg forvirret og såret.

«Benching» 

«Benching» er når noen holder en potensiell partner «varm» eller på «reservebenken», uten å avskrive personen fullstendig. De kan for eksempel svare på meldinger av og til, men ikke prioritere et møte i virkeligheten.

«Catfishing»

«Catfishing» er når en person bruker en falsk identitet på nettet for å forføre mennesker på et emosjonelt plan.

«Gaslighting»

«Gaslighting» er å manipulere noen ved å bruke psykologiske metoder slik at de til slutt stiller spørsmål ved sin egen virkelighet og evner. Dette er en ubehagelig atferd som kan være vanskelig å identifisere i starten.

Les også: Alle de bra er tatt

Kilde: Tinder

Powered by Labrador CMS