Kjøp nå!

Tacosalat

Prøv Gitte & Filips tacosalat.

Nå selger de ordentlige maislefser i butikk – perfekt til Gitte & Filips nydelige tacosalat. Like god på en hverdag som på en fredag.

INGREDIENSER

2 kyllingfileter (fra Holte gård)

1 liten gul løk

3 fedd hvitløk

1 rød chili

Salt

Cayennepepper

2 modne avokado

ca 2 dl raspet ost

saften fra 2 lime

1 hjerte salathode

1 pakke sorte, små bønner

Salsa, Gitte & Filips absolutte favoritt er denne

Lettrømme

Koriander

1 pakke maistortilla lomper

Olivenolje til steking

Prøv også: Spicy ananas-taco med kylling!

TILBEREDNING

Kutt maistortilla lompene i trekanter. Stek de i en stor panne, med en god klunk olje, på middels varme i omganger, så ingen blir liggende oppå hverandre i pannen.

Kutt løk, hvitløk og chili. I en annen panne lar du dette frese et par minutter i olje, før du har i opphakket kyllingfilet. (Vi bruker en saks til å klippe kyllingen i passelige biter). La kylling, løk, hvitløk og chili steke sammen til kyllingen er gjennomstekt. Mens det freser i pannen tilsetter du salt, cayennepepper, (smak til så det blir den styrken du vil ha) og en skvett limejuice.

Hell av vesken som er rundt bønnene og varm de i en liten kjele.

Guacamole lager du enkelt ved å mose avokadoene, kryste over limejuice, og smak til med salt og pepper.

Kutt salat og fordel den på to halvdype, store tallerkner. (De måse klart ikke være halvdype, det er bare noe jeg liker til denne typen mat). Kryst over litt limejuice. Fordel tortillachips, raspet ost, bønner og kylling på hver tallerken. Legg en god skje salsa, rømme og guacamole på til slutt, og noen blader frisk koriander.

Server med ekstra limejuice, og gjerne litt ekstra rømme, salsa og guacamole med chips.

Tacosalat oppskrift

Oppskrift tacosalat

Se flere oppskrifter på bloggen til Gitte & Filip!