Søtpotetsuppe med ostesmørbrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva passer vel bedre på en mandag enn en varmende suppe med brød og gratinert ost til?

Publisert Sist oppdatert

Hva med å prøve Gitte & Filips deilige søtpotetsuppe med gratinert ost til middag idag?

Suppe er perfekt mandagsmat. Hva med å prøve en suppe bestående av søtpotet og gulerøtter til middag idag?

Eller har du heller lyst på: Kremet pasta med laks?

Ingredienser Søtpotetsuppe med ostesmørbrød (2pers)

1 stor søtpotet

3 gulrøtter

3 fedd hvitløk

1/2 gul løk

2 kopper kyllingbuljong (1 kopp er ca 2 dl)

2 kopper vann

Olivenolje

Sort pepper

Salt

Frisk bladpersille

Godt brød – vi hadde en surdeigsloff

Smakfull ost, som Gruyére, Cheddar eller vellagret Norvegia

Smør

Tilberedning

Skrell søtpotet og gulrøttene, og skjær dem i staver. Legg stavene på et bakepapir, dryss over litt olivenolje og la dem bake i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Ha litt olje i en tykkbunnet gryte og stek opphakkede hvitløkfedd og løk i et par minutter. Ha oppi søtpotet og gulrot, sammen med vann og buljong, pluss en klype pepper og salt. Kok opp og la suppa så småkoke til grønnsakene er helt myke. Jeg lar den koke i ca 30 minutter. Bruk en stavmikser og mos suppa til pure. Skjær gode skiver av brødet. Jeg beregner to skiver pr person. Smør på et lag smør og topp deretter med ost. Stek skivene i ovnen til osten har smeltet.

Server suppa med frisk bladpersille og ostesmørbrød. Håper det faller i smak!

For flere inspirerende matoppskrifter: Sjekk ut matbloggen til Gitte & Filip her.

Powered by Labrador CMS