Raw Snickers-kake

Prøv denne supergode og litt sunnere kaken.

Publisert Sist oppdatert

ELLE-influencer, Maren Aasen er så flink med oppskrifter. I dag har vi lyst på noe søtt og hva er vel bedre enn en litt sunnere variant av Snickers-kake?

Prøv også: Verdens beste brownies!

OPPSKRIFT PÅ SNICKERS-KAKE

Bunn

  • 540 g salte peanøtter
  • 240 g havregryn
  • 21 dadler (420 g uten stein)
  • 6 ss sukrin gold(eller annen søtning)

Slik gjør du det:

Kjør peanøtter og havregryn i en food-prosessor noen minutter sånn at fettet i peanøttene begynner å slippe. Jeg måtte kjøre det i to omganger fordi det ble litt mye på en gang.

Tilsett dadler og sukrin og kjør videre til en klissete masse. VIKTIG: hvis dadlene er litt tørre bør du la de ligge i bløt en stund først, hvis ikke blir kaken litt tørr. Jeg helte over kokende vann og lot de ligge der litt. Syntes fortsatt deigen ble litt for tørr, så tilsatte litt ekstra vann. Prøv deg frem… Tørr deig gir tørr kake, og klissete deig gir seig og god kake.

Samle deigen med hendene, og press den ned i en stor kakeform/paiform (20 x 30 cm).

Fyll

  • 1 dl smeltet smør
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 ss sukrin gold eller kokosblomstsukker
  • 100 g mørk sjokolade 70%
  • Tre never peanøtter
  • 2 klyper havsalt

Slik gjør du det:

Ha alle ingrediensene bortsett fra peanøttene i en liten kjele og varm forsiktig opp på svak varme på ovnen eller i vannbad. Rør godt inn sukrin som gir en karamellaktig smak.

Rør inn peanøttene, og hell røra over Snickers-bunnen. Sett kaka i fryseren eller kjøleskapet. Den er spiseklar etter et par timer. Oppbevares et par dager i kjøleskapet, eller et par uker i fryseren. Jeg synes den er best når den er ganske kald. Om du tar du den rett opp fra fryseren bør du la den få noen minutter på å tine litt før servering.

Les bloggen til Maren her!

Powered by Labrador CMS