Kjøp nå!

Leopard – en evig stayer!

Harry, sofistikert, rocka, sexy eller bohemsk. Leopardmønsteret, som stadig dukker opp i designernes kolleksjoner, har mange ulike tilhengere – og ingen utløpsdato.

Leopard dukket opp i den vestlige – og kostbare –  garderoben på 1920-tallet. Kvinner var lei vonde korsetter og innsnørte silhuetter – de klippet håret kort, og en ny, mer komfortabel silhuett dukket opp. Kvinner fikk mer spillerom når de kledde seg, og fjær, hatter, paljetter og leopard ble tatt inn i varmen, først på yttertøy, deretter som trykk på kjoler, badetøy og tilbehør.

Skuespillerinne Ava Gardner bidro til at leopard var en het potet på 40 tallet. Nåtidens kanskje største stilikon, Kate Moss vender stadig tilbake til leopardmønsteret. Og leopard er ikke elsket av bare kvinner, men har vært en del av rockestjerna Keith Richars stil i mange år.

Siden har dyremønsteret blitt en stayer på catwalken. På det svingende sekstitallet bestod en klassisk leopard-look av hatt, kåpe og sko. Store stjerner som Elizabeth Taylor og Zsa Zsa Gabor var begge fans, og kombinerte mønsteret med perler eller gullsmykker. Noen år senere var det rockestjerner som Debbie Harry og Grace Jones som digget dyremønsteret.

Gatemotedronningene elsker leopardmønster. Her er Helena Bordon i en chic blazervariant. Motestjernene Mary- Kate og Ashley Olsen har alltid elsket leopard. Og entreprenør og gatemotestjerne Mira Duma viser hvordan leopard skal gjøres.

Og i dag ser vi stadig moteikoner som Mary-Kate og Ashley Olsen i leopard. Fanskaren vil ingen ende ta, leopard bevarer sin sterke posisjon i moten. Vi blir aldri lei mønsteret fordi det inneholder så mange motsetninger; alt fra den sofistikerte i helsvart med et par leopard-ballerinas og den rocka i skinnbukse og leopardkåpe til den harry som lever etter more is more-regelen og den bohemske i flagrende gevanter og en myriad av mønstre. Det gjør leopard interessant, og derfor også evig aktuelt.

Av Nathalie Helgerud