Kjøp nå!

På menyen: Mandagstapas

Det er sommer og tid for kos og late dager. Hva med å invitere venner på et smakfullt mandagsmåltid?

Sprøstekt kylling servert med hummus og en deilig koriandersalat og pitabrød. Hva med å lage sin egen lille vri og by på mandagstapas med noe godt i glasset?

Kylling med sitron og oregano:

Foto: Half Baked Harvest.
  • 400 g kyllingfilet
  • olivenolje
  • 3 ss balsamiko-eddik
  • 1 sitron
  • 1 ss oregano
  • 1 ss timian
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss rød pepper
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts chillipulver
  • 1 løk

Skjær opp kyllingfileten i biter. Lag marinade bestående av: olivenolje, balsamikoeddik, saften av en sitron, oregano, timian, hvitløk i små biter, chillipulver, salt og knust rød pepper. Ha marinaden over i en bolle og mariner med kyllingbitene i ca 30 minutter.

Stekes sprøtt i en panne med en hakket løk.

Hummus:

Foto: Half Baked Harvest.
  • 2 bokser kikerter (behold væsken)
  • 2 fedd hvitløk 
  • saften fra en sitron 
  • 1 ss Tahini
  • 1 t-skje knust havsalt
  • 3 ss oliven olje
  • 1 t-skje paprikapulver
  • koriander eller bladpersille (valgfritt)

Rens kikertene i vann og putt i en food processor sammen med tahini, knust hvitløk, salt, sitronsaft og 4 ss kikertvæske. Kjør blandingen sammen mens du forsiktig heller i olje samtidig.

Serveres i en bolle med litt olivenolje, paprikapulver og koriander/bladpersille på toppen.

Salat:

  • 1/2 bunt bladpersille
  • 1/2 bunt koriander
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 maiskolber
  • 1 rødløk
  • 1/2 agurk uten skall
  • saften av 1/2 lime
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Kutt bladpersille, koriander, tomater, rødløk, agurk (uten skall) og maiskolbene og legg i en salatbolle. Lag dressing av olivenolje, salt, peppero og saften av 1/2 lime.

Server med Pitabrød og noe godt i glasset!

Kilde: Jamie Oliver  og Half Baked Harvest 

Av Nathalie Helgerud