Kjøp nå!

7 podcaster du garantert blir hekta på i sommer

Disse podcastfavorittene har en garantert avhengighet, enten du ligger paddeflat på en sandstrand, sykler til jobben, eller jogger deg en tur i sommer.

Har du ikke kastet deg på podcast trenden enda? Vi kan love deg at så fort du har satt deg inn i en god podcast, kommer du til å bli helt hekta! En god podcast på øret kan nemlig være bedre enn en god film. Du drømmer deg bort i et univers som tar deg langt vekk fra virkeligheten.

Podcast for dummies:

Er du en av de som fortviler og ikke engang skjønner hva en podcast er? Ikke tenk på det, vi har alle vært der! En podcast er ifølge Wikipedia en serie av lydfiler satt sammen i episoder som du via din smarttelefon, kan laste ned eller abonnere på slik at du kan høre de når det måtte passe seg.

Ordet «Podcast» ble oppfunnet av BBC-journalist Ben Hammersley i 2004, og stammer fra ordet pod som ipod (den lille dingsen man spilte musikk fra for en herrens år siden) og cast som i broadcast som er en terme for video eller audio-lyder som blir eksponert for et større publikum via web.

Men hvor finner jeg disse podcastene sier du?

– Podcast er en egen app, som automatisk følger med alle iphoner (Den har en lilla farge med en mikrofon på). Det eneste du trenger gjøre for å begynne å lytte på en podcast, er å gå inn på den lilla appen og søke opp den podcasten du ønsker å høre på. Det finnes også en egen knapp som heter Toppliste, så enten kan du høre deg gjennom den, eller du kan høre på våre ELLE-favoritter under her:

Våre motepod-favoritter:

Fashion no filter:

Fashion no Filter er en pod lagd av den franske it-jenta Camille Charriere og hennes kompanjong Monica Ainley. Her følger vi jentene på alt fra fashion week i Paris, til intervjuer med designere og andre internasjonale moteprofiler. De er begge flinke til å gi av seg selv, praten går lett og de fremstår som behagelig og morsomme, noe som gjør at du lett kan finne på å sitte for deg selv på bussen og le deg ihjel.

Add to bag:

Noe inspirert av jentene over har de to svenske motejentene Fanny Ekstrand og Viola Bergstrøm kommet opp med en podcast som tar for seg alle temaer vi mote-jenter elsker å snakke om. Det føles litt ut som at du sitter i garderobeskapet sammen med jentene og skåler i champagne mens de snakker om alt som opptar de.

Våre krimpod-favoritter:

En god krimpod gjør deg både redd og sykt nysgjerrig på en og samme tid. Du bare MÅ høre resten. Pussig hvor mye enklere det er å gå seg en to-timers tur med en spennende krimfortelling på øret!?

Purk eller skurk:

Rettssaken mellom skurken Gjermund Cappelen og politimannen Eirik Jensen har skapt store overskrifter i mediene det siste året. Men hvem er egentlig Eirik Jensen og hvordan endte den mest betrodde politimannen opp som hovedmistenkt i et kriminelt nettverk han selv jobbet med å bekjempe? Her møter du nettverket til både skurken og purken, samt intervjuer med Cappelen og Jensen.

Uløst:

En lørdag i 1995 ble 17 år gamle Birgitte Tengs funnet død i en steinrøys bare kilometer fra der hun bodde. Et par uker etter blir fetteren mistenkt for mordet, men han ble aldri strafferettslig dømt. Hva skjedde den fatale kvelden og hvordan er det egentlig å være  uskyldig dømt av et helt land for et drap du kanskje ikke begikk? 20 år etter drapet reiser VG tilbake til den lille byen Karmøy for å rote rundt i den gamle rettssaken. Gåsehud faktor!!!

Gåten i Isdalen:

Dette er historien om en kvinne som ble funnet død i Isdalen i Bergen i 1970, og hvis identitet aldri ble funnet. Hun hadde 8 falske pass, men ingen vet hvem hun egentlig er.  Men nå har nye DNA-bevis dukket opp i saken. Vil politiet i Bergen endelig finne ut hvem kvinnen var og hvorfor kan det virke som at politiet ønsker å skjule viktige spor i saken? – Du vil bare høre mer!

Serial:

I et high school-miljø i Baltimore blir en jente funnet drept og nedgravd i Lincoln Park. Ekskjæresten Adnan blir fort mistenkt i saken, han har hele tiden bedyra sin uskyld og som lytter faller du fort i de baner om at han må være uskyldig. Litt som Netflix-suksessen Making a Murderer, du bare må komme til bunns i dette mysteriet.

S-town:

Fra skaperne av Serial og This American Life, kommer en podcast basert på en sann historie om rikmannssønnen som hevder han slapp unna med mordet på en person i en liten by i Alabama. Når John og programlederen Brian begynner å grave i saken, blir enda en person funnet død og søken etter sannheten fører til grusomme funn og mysterier om en manns liv.

Av Nathalie Helgerud